×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Collectivize!

— Festival 2021

STRP Scenario #14

Samenwerken is wat ons mensen keer op keer heeft gered. In tijden van wereldwijde crises, van pandemieën tot polarisatie tot klimaatrampen, is het tijd om het collectief opnieuw te verbinden.
Terwijl elke spreker zijn of haar expertise inbrengt, mag jij, als publiek, stemmen. Met deze stemmen zullen de koppen van speculatieve nieuwsflitsen in de nabije toekomst worden gegenereerd. Wat zou er gebeuren als China toetrad tot de EU, of als twitter zou worden gecollectiviseerd? Door deze fictieve, toekomstige realiteit kan je het debat sturen.
Deze toekomstige scenario’s zijn voor de sprekers de aanleiding om democratische processen helder en levendig uit te leggen. Ze vertellen je over hun visies hoe dergelijke gebeurtenissen zouden kunnen verlopen. Waren er al eerder vergelijkbare gebeurtenissen in de geschiedenis? Hoe hangen die samen met hoe de wereld momenteel werkt?
Tijdens dit interactieve debat kijken we naar de huidige strategieën om verandering teweeg te brengen. We trekken lessen uit recente acties in activisme, stellen institutionele kaders op de proef en bespreken hoe we digitale tijd voor ons als burgers kunnen laten werken.

Moderator van de avond is Michelle Kasprzak

Co-creator Cream on Chrome

Programma

Laden...