×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Spacemakers x HyperCulture

Expo — Herbarium

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs waarin jongeren van verschillende leeftijden en opleidingen een aantal maanden samenwerken met kunstenaar. Op 24 t/m 26 juni presenteren de deelnemers en designer duo HyperCulture hun bevindingen in de Heuvel in Eindhoven!


Openingstijden

Vrijdag 24 juni: 12.00 - 15:00 & 17:00 - 19.00 uur
Zaterdag 25 juni: 12.00 - 17.00 uur
Zondag 26 juni: 12.00 - 17.00 uur

Gratis entree

Herbarium

Findings from a future expedition

Stel je een toekomst voor waarin elke fysieke ruimte verbonden is met de digitale wereld. Augmented reality is een deel geworden van ons dagelijks leven; een digitale schil over gebouwen, openbare ruimtes, en zelfs in onze eigen huizen. De virtuele realiteit en de werkelijkheid zijn compleet samengesmolten. Een vooruitzicht dat niet zo gek lijkt met de opkomst van onder andere VR, Metaverse, CGI-influencers, deepfake en NFT-musea! Spacemakers x HyperCulture zien zichzelf als ontdekkingsreizigers in deze speculatieve toekomst. Wie zijn wij in deze wereld? Co-existeren we, of rebelleren we juist? Tijdens de expositie zie je hoe planten er in deze toekomst uitzien en door ze aan te raken hoor je welke geluiden ze maken. Ook zie je verschillende soorten kunst gemaakt door kunstmatige intelligentie!

In het jaar 2022 is elke vierkante centimeter van het aardoppervlak met satellieten in kaart gebracht en veranderd in een hybride omgeving waar de fysieke kenmerken van het terrein digitaal worden verrijkt met geografische, infrastructurele en commerciële informatie, zoals de hoogte van een bergketen, de kortste route naar Timboektoe of de dichtstbijzijnde bakker die open is op zondag.

Negen jonge ambitieuze onderzoekers die beseffen hoe weinig ze kunnen toevoegen aan de uitputtende inventarisatie van hun wereld, kiezen voor een opwindende nieuwe wetenschap: de ontdekking van de toekomst. Samen vertrekken ze naar een geheimgehouden jaar aan het eind van de 21ste eeuw, om de gevolgen van de steeds snellere fysiek-digitale hybridisatie te bestuderen voor het leven op Aarde.

Hun expeditie bleek niet zonder gevaar, en niet al het verzamelde materiaal overleefde de spurt door hypertime. Er zijn echter voldoende botanische specimens gespaard gebleven om het publiek anno 2022 te tonen, in een uniek reizend herbarium dat de enorme invloed onthult van de kruisbestuiving tussen digitale en fysieke leefomgevingen.

De tentoonstelling doet Eindhoven aan van 24 tot en met 26 juni, en wordt ondergebracht in de Heuvel, in een speciaal ontworpen Hortus Futuri met zowel geprepareerde planten als levende exemplaren. Herbarium biedt ook een gerenderde impressie van de wereld die de ontdekkingsreizigers aantroffen, een blik op de toekomst voor iedereen.

Spacemakers x HyperCulture is een samenwerking tussen 9 jongeren van SintLucas, Summa College, Fontys Hogescholen, TU/e, Avans Hogeschool en design-director duo HyperCulture, mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 21 en de Heuvel.

Spacemakers x HyperCulture

Waar is het?

Heuvel 108
Heuvel Galerie, Centrum