×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Species Counterpoint by Antoine Bertin

Installation — Dutch Design Week

Wat is het verschil tussen jou... en een plant?

Niet zo veel, wanneer je het ons DNA zou vragen. Hoewel een plant en jij er – als het goed is – heel verschillend uitzien, delen jullie dezelfde 4 scheikundige letters (A, G, C en T) en een groot deel van de ‘data’ in jullie DNA. Gek. Maar ook best mooi, wanneer je er oor naar hebt.

Species Counterpoint maakt de harmonie tussen ons ‘mensen-DNA’ en dat van planten hoorbaar in het nu. Een mechanische piano speelt de codes die ons ons maken, tegelijkertijd. Wie zijn oren op scherp zet hoort twee afwijkende muziekstukken. Wie langer luistert hoort de overeenkomsten: twee akkoorden, genen, die, al is het maar voor even, hetzelfde zijn en klinken.

Brengt dit ons terug naar een nummer waarmee het ooit allemaal begon? Of is dit hoe het tijdperk na het onze klinkt? Spits je oren en droom weg bij de soundtrack van ons DNA.

Species Counterpoint is een samenwerking met Dutch Design Week en is gratis te bezoeken.

© Christophe Lett

Antoine Bertin

Antoine Bertin is een van de winnaars van de ACT Awards 2020 - 2021. Wanneer het op wetenschap, gevoel en het verkennen van zijn omgeving aankomt, volgt Antoine zijn gehoor. Zijn werk is een mix van meeslepende soundscapes, interactieve verhalen en een tastbare beleefwereld. Het was te zien (en te horen) in Tate Britain, Serpentine Gallery, Palais de Tokyo en op Sonar+D. Bertin werkt samen met Marshmallow Laser Feast, The Guardian VR en NTS Radio en runt zijn eigen ‘sound experience’ studio: Sound Anything.

Waar is het?

Heuvel
Heuvel Galerie 133
5611 DK Eindhoven