STRP

Dutch Design Week — Uninvited Guests

Een audiovisuele tour die je laat speculeren over de toekomst van Strijp-S

Als deelnemer aan deze tour denk je al wandelend mee over de toekomst van Strijp-S. Samen met het Britse collectief Uninvited Guests, gespecialiseerd in het geven van augmented reality tours, zie je futuristische architectuur voor je ogen verschijnen en verdwijnen.

Wordt Strijp-S een utopische stadswijk waarin men duurzaam leeft in het groen en een treinlijn over je oren zoeft, of juist een kale dorre vlakte waarin gevochten wordt om grondstoffen en de inwoners van de lofts lijden onder klimatologische veranderingen?

Een groen gebied of een betonnen jungle? Visioenen worden voor even werkelijkheid, maar deze tour is vooral ook een vermakelijke en slimme manier om deelnemers te betrekken bij levendige debatten over hun lokale context en hoe die wordt beïnvloed door maatschappelijke veranderingen en het verstrijken van tijd.

Deze "Billennium" tour is ontwikkeld door Uninvited Guests, Duncan Speakman, FENYCE en Sam Steer (UK), gespecialiseerd in interactieve performance, immersieve audio en augmented reality. Dit werk werd gecreëerd voor, en voor het eerst gepresenteerd op STRP Festival 2019, gecureerd door Juliette Bibasse.

De wandeling duurt een uur, er kunnen maximaal 15 personen meedoen per tour. Meedoen? Meld je dan (gratis!) aan via bovenstaande registratielink of bezoek ons op het Ketelhuisplein.

Datum & tijd: 24, 25 en 26 oktober om 11:00 + 13:00 + 15:00 + 17:00, 27 oktober om 12:00 + 14:00 + 16:00.

Mede mogelijk gemaakt door
Brabant C, Park Strijp Beheer, Provincie Noord Brabant, Sint Trudo, Stichting Cultuur Eindhoven, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Woonbedrijf.

Billennium tour
Billennium tour

Waar is het?

Ketelhuisplein
Ketelhuisplein
5617 AE Eindhoven