×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

STRP Call to ACT

— Award for Creative Technology for international creatives

Ben jij een nationale of internationale kunstenaar, ontwerper of mediamaker met een fascinatie voor creatieve technologie en maatschappelijke verandering? Stimuleert jouw werk de verbeelding van de kijker en draagt het bij aan nieuwe scenario’s voor de toekomst?

Doe mee met deze call!

Meer info

STRP's ACT Award is bedoeld om de productie van nieuwe kunstwerken te stimuleren en tegelijkertijd de mogelijkheid te bieden om werken te presenteren die resoneren met ons festivalthema. Voor de editie 2021 van de ACT Award zijn er twee prijzen, waarbij de prijswinnaars elk een budget van €25.000* ontvangen. Naast dit budget biedt STRP productionele begeleiding voor de ontwikkeling en productie van nieuw werk tijdens STRP Festival, dat in 2021 plaatsvindt van 8 tot 11 april in Eindhoven.

Belangrijke data:

  • Deadline voor inzendingen: 30 september 2020
  • Bekendmaking winnaars: 15 oktober 2020
  • STRP Festival: 8 - 11 april 2021

STRP 2021: We All Are Asteroids

De ontwikkeling van 'Scenario's voor de Post-Antropoceen' via kunst, gesprekken en onderwijs was het thema van STRP Festival 2020. Onze festivaleditie in 2021, met de werktitel 'We All Are Asteroids', wordt gevormd door het post-antropocentrische denken dat tijdens STRP 2020 werd verkend. We zijn allemaal asteroïden - mensen en niet-mensen zijn verbonden, we zijn individuen die allemaal deel uitmaken van één groot collectief.

In de afgelopen 10 jaar is het zogeheten 'ik-tijdperk' tot een einde gekomen. De keerzijde van deze dominante individualiteit is zichtbaar geworden: een verlies van verbinding en veiligheid, van het gevoel van erbij horen en deel uitmaken van iets groters. Eenzaamheid is een van de grootste sociale problemen van onze tijd. Terwijl digitale technologieën en het internet ons wereldwijd verbinden, heeft de technologische revolutie ook bijgedragen aan het gevoel dat persoonlijke verbinding afbrokkelt. Mensen van alle leeftijden geven aan dat ze 'echt contact' missen, omdat een steeds groter deel van ons leven zich ontvouwt in de digitale wereld. We zijn allemaal op zoek naar een nieuw collectief, terwijl we tegelijkertijd onze individuele behoeften, limieten en voorwaarden willen beheersen.

STRP nodigt kunstenaars uit om scenario’s voor het Post-Antropoceen te presenteren die onze verbeelding prikkelt.

Beeld: Miyuki Oka - Ikitoshi, één van de ACT winnaars in 2020

De jury

Juliette Bibasse, Independent Curator, Bruxelles, Belgium
Ali Eslami, (VR) Artist, Iran (Based in Amsterdam, The Netherlands)
Antonia Folguera, Curator Sonar+D, Barcelona, Spain
Sarah Bilson, Junior Curator, Montreal, Canada
Anca Verona Mihulet, Curator, Romania (Based in Seoul, South Korea)