×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

STRP Festival

— The end of infinity

STRP Festival 2022: Het einde van oneindigheid

Terwijl het idee van het oneindig voortbestaan van de aarde steeds onwaarschijnlijker wordt, neemt de wens voor een eeuwig leven in de digitale cloud alsmaar toe. STRP Festival 2022 nodigt kunstenaars en publiek uit om mee te denken over de betekenis van (on)eindigheid en eventuele alternatieve scenario’s voor onze toekomst. Welke strategieën kunnen we bedenken om te breken met onze verslaving aan materiële groei? En hoe kan technologische vooruitgang zorgen voor verbintenis in plaats van verlatenheid?

Van 7 tot en met 10 april ontmoet je kunstenaars, denkers en performers die vastberaden zijn antwoorden te vinden op deze vragen. Vier dagen lang staan diverse locaties in het centrum van Eindhoven in het teken van visuele kunst, technologische perspectieven, experimentele dialogen en muzikale optredens.

Expo & Performance

Tijdens de expo tonen 15 lokale en (inter)nationale kunstenaars veelal nieuwe werken die ons inspireren om een wereld te bouwen die niet destructief, maar constructief is. Een wereld waarin andere filosofieën en nieuwe innovatieve technologieën ingezet kunnen worden om de relatie van de mens met de natuur radicaal te herzien. Naast de fysieke tentoonstelling biedt STRP ook een online expo met werken die speciaal voor deze online wereld zijn gemaakt. De STRP Online Expo is te bezoeken met je reguliere STRP Expo ticket of met een STRP Digital ticket, waarmee je de STRP Online Expo en de livestreams van STRP Scenarios kunt bezoeken.

STRP Scenarios

STRP Scenario’s is een doorlopende serie van publieke lezingen gericht op de ethiek van technologie en de impact die het heeft op ons individu en de samenleving. Ook dit jaar werkt STRP samen met creatieve co-creatoren om het traditionele format van conferenties te doorbreken en verrassende manieren te vinden om de theorie in te duiken en het gesprek aan te gaan. In vier hybride sessies – en met behulp van verschillende media – wordt het festivalthema tastbaar gemaakt.

Muziek

Nieuwe verbindingen maken, dat is het uitgangspunt in het muziekprogramma van STRP Festival 2022. Elke avond ontdek je nieuwe cross-overs tussen elektronische, moderne en klassieke muziek met improvisatie en dance. De perfecte afsluiter van je STRP bezoek!

Locaties

Dit jaar vindt STRP Festival voor het eerst plaats op verschillende locaties in het centrum van Eindhoven. De werken in de STRP Expo zijn te zien in De Heuvel, Piazza, Hotel Pullman en DOMUSDELA. De muzikale optredens vinden plaats in de Catharinakerk, de Paterskerk (DOMUSDELA) en het Muziekgebouw. En het gloednieuwe Kingstonian aan de Vestdijk vormt het decor voor de twee clubavonden op vrijdag en zaterdag. Bovendien is er een STRP Bar, gevestigd in Residency for the People in de Kerkstraat (met een speciale RftP x STRP residentie!). Voor specifieke informatie over locaties en openingstijden bekijk je de individuele evenementen in het programma hieronder.

Download hier de festival plattegrond!

STRP Onderwijs

Met haar onderwijsprogramma laat STRP leerlingen, studenten en onderwijsmakers op een toegankelijke manier kennismaken met het brede festivalprogramma. Onder begeleiding van gidsen leren we jongeren om zelf een mening te vormen de kunstwerken en sporen we hen aan na te denken over het thema (on)eindigheid. Meer informatie vind je op de onderwijswebsite.

Download ook de app

STRP Festival 2022 heeft een app! Download Timesquare voor Apple of Android en markeer STRP Festival 2022 als je favoriet om altijd op de hoogte te blijven van het programma.

Programma

Laden...

Waar is het?

Eindhoven city centre
Vestdijk 47 
5611CA Eindhoven