×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

How intelligent is AI?

STRP Scenario #3

De TU/e opende onlangs het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI, zeg: ‘easy’). EAISI heeft als missie het verzamelen en analyseren van data en onderzoeken hoe op basis hiervan beslissingen worden genomen veiligheidskritische situaties. EAISI gaat zich voornamelijk richten op het gebruik van data en algoritmes in machines, zoals zelfsturende auto’s. Verder richt het instituut zich onder meer op toepassingen voor de gezondheidszorg en op de ethische aspecten van kunstmatige intelligentie. STRP wil meer weten over EAISI, wat gaan ze precies onderzoeken? Wat is intelligentie nu eigenlijk? En hoe intelligent is kunstmatige intelligentie werkelijk? Reden genoeg om in gesprek te gaan met de directeur van dit instituut en andere gasten over deze vragen en de staat van de ethische discussie rondom AI.

Moderator en host van de avond is Annemarie Wisse.

Carlo van de Weijer

Carlo is de directeur van EAISI. Hij heeft een brede ervaring in de automotive industry, werkt onder meer voor Siemens en TomTom en adviseert ministeries over de toekomst van mobiliteit. Carlo is hoofd van Strategic Area Smart Mobility van de TU/e waar 230 medewerkers onderzoek doen.

Wijnand IJsselsteijn

Wijnand is professor in Cognition and Affect in Human-Technology Interaction bij de TU/e. Hij stuurt een actief onderzoeksprogramma aan dat gaat over de impact van technologie op de menselijke psychologie.Hij is bijzonder geinteresseerd in de relatie tussen data wetenschap, kunstmatige intelligentie, psychologie en ethiek.

Sanne Blauw

Sanne werkt voor De Correspondent en schrijft onder meer over data, statistieken en geluk. Haar nieuwe boek heet ‘Het best verkochte boek ooit (met deze titel)’ en gaat over hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden. Cijfers zijn niet zo objectief als ze lijken. Sanne wil cijfers weer op hun plek zetten, niet op een voetstuk, niet bij het vuilnis, maar waar ze horen: naast de woorden.

Frederik Duerinck

Frederik is een filmmaker, kunstenaar, ontwerper en oprichter van Scentronix. Frederik’s recente project heet Alghoritmic Perfumery. Na het invullen van een uitgebreide en veelzijdige vragenlijst wordt voor de deelnemer/klant uit 38 ingrediënten een persoonlijk parfum samengesteld. Zijn kunstproject is inmiddels een start-up en heeft veel belangstelling vanuit het internationale bedrijfsleven.

STRP Scenario is een doorlopende serie publieke gesprekken die gaan over de ethiek rondom technologie en de impact van technologie op individu en samenleving. Programmapartners van STRP Scenario zijn Singularity University, MU en Fontys. STRP Scenario wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stimuleringsfonds, Brabant C en Stichting Cultuur Eindhoven.

STRP scenario
STRP scenario

Waar is het?

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven