×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Time Displaced

Juan Arturo García

Als overblijfsel van de Koude Oorlog is IAN-R1, de eerste kernreactor in Colombia, altijd in nevelen gehuld geweest: door sommigen beschouwd als een atoombom, door anderen als een speeltje van de wetenschappers. Time Displaced is een onderzoeksproject en filminstallatie over deze kernreactor en onderzoekt: hoe kan de ‘re-enactment’ van alternatieve verhalen leiden tot andere interpretaties van de werkelijkheid?

Kunstenaar Juan Arturo García ziet de geochronologie (de wetenschap van het bepalen van de leeftijd van gesteenten, fossielen en sedimenten) als een manier van ‘attunement’ met de aarde, met luisteren als uitgangspunt. Time Displaced toont verschillende benaderingen van het luisteren naar de aarde: van moderne wetenschappelijke technieken tot inheemse kennis en akoestische herinneringen aan het leven met de natuur in Latijns-Amerika, die eeuwenlang tot zwijgen zijn gebracht.

Sound Design: Nicolás Sánchez

Juan Arturo García (MX)’s praktijk berust op wetenschappelijk onderzoek en onderzoekt geaccentueerde levenswijzen, hun biopolitieke mogelijkheden en representatietactieken. Zijn lopende onderzoek verdiept zich in de productie van wetenschappelijke kennis in Latijns-Amerika door de geschiedenis heen, met bijzondere aandacht voor de complexe verstrengeling van technische, culturele, mystieke en politieke verlangens - en hoe de gevolgen daarvan te begrijpen.

Artist talk

Op vrijdag 14 april geeft Juan Arturo García om 16:30 een Artist talk in de STRP Hanghout in Microstad. Woon deze talk bij met je Expo ticket!

Agenda

 • 13 apr
  12:00 – 20:00
 • 14 apr
  12:00 – 20:00
 • 15 apr
  12:00 – 20:00
 • 16 apr
  12:00 – 20:00

Waar is het?

Microstad
Professor doctor Dorgelolaan, Fellenoord, Centrum 2
5611 BA Eindhoven