×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Le Silence des Particules

Guillaume Cousin

Dit werk kan bezocht worden zonder festival ticket.

Zelfs als het rustig lijkt, gebeurt er een onvoorstelbare hoeveelheid niet-waarneembare activiteiten in en om ons heen. Als we bewegen of spreken, ontstaan er duizenden vortexen die de onzichtbare deeltjes om ons heen laten wervelen. Water, lucht, licht en elke gram van ons lichaam zijn gemaakt van dezelfde elementaire deeltjes. En alles staat voortdurend in wisselwerking met elkaar.

De luchtsculptuur van Guillaume Cousin versterkt de "stem" van de schijnbaar onzichtbare elementaire deeltjes, door een vortex te imiteren met een ring van rook. Deze rookring bestaat uit enkele miljoenen deeltjes, die een evenwicht in ruimte en tijd vinden. Langzaam vertraagt de rook, wordt dunner en flikkert en breekt dan plotseling en verdwijnt. In feite verschillen deze ringen niet zoveel van ons: een puur natuurverschijnsel, een complexe trilling van kwantumvelden.

Le Silence des Particules nodigt je uit om een zintuiglijke ervaring op te doen met de onzichtbare deeltjes om ons heen, om je waarnemingscirkel te verbreden en te beseffen dat alles met elkaar in wisselwerking is.

Guillaume Cousin (FR) is, zoals hij zelf omschrijft, "experimenter-builder". Cousin heeft een achtergrond als scenograaf en lichtontwerper in de podiumkunsten. Het begrip van de kwantumfysica wekte de behoefte om werken buiten het toneel te maken. In zijn werk onderzoekt Cousin de wisselwerking tussen tijd en ruimte, gefascineerd door de onbewuste impact die dit op ons heeft.

Kunstmatig X STRP

Kunstmatig heeft een podcast gemaakt over dit werk!

Artist talk

Op zaterdag 15 april geeft Guillaume Cousin om 19:15 een Artist talk in de Catharinakerk. Woon deze talk gratis bij!

Agenda

 • 13 apr
  16:00 – 20:00
 • 14 apr
  13:00 – 20:00
 • 15 apr
  18:00 – 20:00
 • 16 apr
  12:00 – 20:00

Waar is het?

Catharinakerk
Kerkstraat, Bergen, Centrum
5611 GJ Eindhoven