×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Raving Dahlia

Sevdaliza

"Hello, I am Dahlia. The world’s first Femmenoid. I am specialised to serve Sevdaliza within the unrealistic expectations of women in modern society. If we want peace we prepare for war.”

Om haar kunst tot leven te brengen, bouwde Sevdaliza een fysieke robot - een Femmenoid - die de "perfecte" vrouw voorstelt. Met dit middel wil Sevdaliza de harde waarheid over het navigeren in de muziekindustrie als een vrouw die niet voldoet aan een industriestandaard, sonisch, fysiek en mentaal, aan het licht brengen.

Dahlia heeft al online kennis gemaak met publiek. Op STRP Festival 2022 wordt Dahlia voor het eerst fysiek aan de wereld getoond. Dahlia wordt op een podium gepresenteerd, omringd door een verzameling van aangrijpende beelden die tonen hoe vrouwen veranderen door externe druk. Zowel bewust, door bijvoorbeeld plastische chirurgie, als onbewust, door bijvoorbeeld een depressie die kan ontstaan door prestatiedruk van buitenaf. Ook de vrouwelijke kracht wordt zichtbaar in de installatie, aan de hand van protest en gemeenschap en processen als geboorte, borstvoeding geven en opvoeden.

Sevdaliza

Sevdaliza (NL), in het dagelijks leven bekend als Sevda Alizadeh, is een Iraans-Nederlandse zangeres, componist en producer bekend om haar introspectieve songs, die laveren tussen trip hop, R&B en klassiek, en haar visueel krachtige video's en live shows. Sevdaliza is uitgegroeid tot een van de toonaangevende artistieke stemmen van onze generatie door haar gerespecteerde sonische exploratie en niet aflatende streven om grenzen te verleggen. Sevdaliza is een autodidact, die zich heeft ontwikkeld tot een onafhankelijke krachtpatser met wereldwijde impact.

Agenda

 • 7 apr
  12:00 – 20:00
 • 8 apr
  12:00 – 20:00
 • 9 apr
  12:00 – 20:00
 • 10 apr
  12:00 – 20:00

Waar is het?

DOMUSDELA
Kanaalstraat 4
5611CT Eindhoven