×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Spacemakers

STRP Onderwijs

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs waarin jongeren van verschillende leeftijden en opleidingen een aantal maanden samenwerken met kunstenaar. Dit jaar presenteert de tweede groep Spacemakers hun tentoonstelling McDommelsch: A Slow Drink Ritual, en de derde groep toont de eerste stappen van hun project!

McDommelsch
A Slow Drink Ritual


Keuzestress, snelheidswaan en overprikkeling raken mensen op steeds jongere leeftijd: het is dringend tijd om serieus aandacht te besteden aan het geestelijk welzijn van de hele bevolking. Met dit doel opent McDommelsch op 7 april in de Eindhovense Heuvelgalerie haar eerste vestiging in een keten van aquatische welnesscentra door het hele land, waar jong en oud terecht kan voor een revitaliserende vertraging.

De revolutionaire behandelmethode die McDommelsch ontwikkelde is geïnspireerd door eeuwenoude tradities in Griekse badhuizen en Midden-Europese spa’s. Water staat hierin centraal als element van ontspanning en heling door gezamenlijk consumeren. Aan Japanse theeceremonies ontleent McDommelsch de intense aandacht die ontstaat in een verfijnde reeks voorgeschreven handelingen.

Gasten van McDommelsch worden individueel begeleid in een zuiverend drinkritueel dat gericht is op het welzijn van lichaam en geest. Het ritueel vergroot de zintuigelijke ontvankelijkheid van de zwijgende deelnemers tot zij in een moment van opperste concentratie de weldadige eigenschappen ontdekken van lokaal gewonnen water.

McDommelsch heeft zeer bewust gekozen voor Eindhoven als locatie voor de eerste welnessvestiging. Juist in deze stad is de stroomsnelheid van de rivier De Dommel exact gelijk aan de snelheid waarmee bloed door het menselijk lichaam vloeit. Dit staat garant voor een optimale harmonisatie van mens en natuur, zoals je nu weldra zelf kan ervaren.

Project van: Imke Sloos, Marieke Cuijpers, Laurie Schreuder, Imke Antens, Camille Perraut, Joshua Kremers, Eveline Pieternella, Imke Rademakers and Wisse van Barschot
Concept: Imke Sloos, Woody Veneman
Sound design: Woody Veneman
Copy: Nanne op ’t Ende

McDommelsch

Agenda

 • 7 apr
  12:00 – 20:00
 • 8 apr
  12:00 – 20:00
 • 9 apr
  12:00 – 20:00
 • 10 apr
  12:00 – 20:00

Waar is het?

Heuvel - room 223
Heuvel Galerie 133
Eindhoven