×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Workshop: Exploring the Limits of Silence

Noise Research Union (NRU)

Voertaal: Engels

Coherentie, voorspelbaarheid en orde zijn bekende en verwante concepten die het wetenschappelijke ethos van de 20e eeuw hebben bepaald. Maar aan het begin van het nieuwe millennium is het duidelijk geworden dat chaos, onvoorspelbaarheid en vooral ruis niet simpelweg hun 'ongeorganiseerde' tegenhangers zijn. Chaos, onvoorspelbaarheid en lawaai bezitten conceptueel het vermogen om deze tegenstelling te overstijgen. In de 21e eeuw, te midden van een enorme hoeveelheid omwentelingen en crises op ecologisch, economisch, sociaal en esthetisch gebied, en naarmate we verder ontwikkelen tot een digitale, geautomatiseerde, hyperverbonden wereld, verandert de betekenis van lawaai en stilte opnieuw en moet deze opnieuw worden heroverwogen. In aansluiting op STRP Scenario #22: Silence, (im)possible absences organiseert NRU een workshop diagrammen maken als herinterpretatie van stilte.

Deelnemers van alle achtergronden zijn welkom. Voorkennis is niet nodig. De workshop bestaat uit een dialoog en diagrammen maak sessie. We bespreken samen de betekenis van ruis, lawaai en stilte, identificeren gemeenschappelijke denklijnen en gaan die in groepjes visualiseren tot diagrammen. Deze zullen we daarna gezamenlijk proberen om te vormen tot collectieve diagrammen. De NRU-benadering is niet-disciplinair en staat open voor vragen en uitdagingen. We zijn verenigd door onze interesse in lawaai en stilte, niet door onze persoonlijke interpretaties.

Deze workshop heeft een beperkte capaciteit, dus wees op tijd met het kopen van je ticket. Het ticket kost €5 en is te vinden in de ticketshop als 'Workshop: Exploring the Limits of Silence'.

NRU

Noise Research Union (NRU) is een Europese interdisciplinaire onderzoeksgroep rond verkenningen van lawaai. NRU bestaat uit kunstenaars en onderzoekers: Sonia de Jager, Cecile Malaspina, Mattin, Miguel Prado, Martina Raponi en Inigo Wilkins.

Waar is het?

De Heuvel
Heuvel Galerie, Centrum 24
5611 DK Eindhoven