×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

ACT Award 2021 winners

Liam Young and Iman Person
News
20 okt 2020
Afgelopen weken zijn er 123 inzendingen voor de ACT award ontvangen uit 24 landen. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar! De jury heeft 2 winnende projecten gekozen, die beiden worden gesteund met een budget van 25.000 euro én begeleiding, productie, distributie en presentatie vanuit de STRP organisatie. De nieuwe werken van winnaars Iman Person en Liam Young gaan in première tijdens het STRP festival, van 8 tot 11 april 2021. We kunnen dan genieten van de resultaten die zowel online als offline te zien zullen zijn.
Sequence 04b kopie
Liam Young - Choreographic Camouflage

Liam Young - Choreographic Camouflage

Dit gloednieuw werk van ontwerper en regisseur Liam Young, en choreograaf Jacob Jonas gaat in première op STRP Festival 2021. De dansvoorstelling en film presenteert een nieuwe bewegingsvocabulaire waarmee je kunt ontsnappen aan de algoritmen van de bewakingsnetwerken die in steden worden ingezet om individuen te identificeren. De soundtrack van de performance wordt verzorgd door Forest Swords.
NA4 kopie
Iman Person - NewAir

Iman Person - NewAir

Iman Person realiseert voor STRP de installatie NewAir waarin de onderlinge communicatie tussen mensen en niet-mensen door middel van winddata, een sculptuur, video en een sonische verkenning onder de loep wordt genomen.
Met haar werk houdt Iman zich bezig met de zachte grenzen/grenzeloosheid die bestaan in de natuur, de geest en de organismen van het geheugen.

Jury

De jury bestond uit het het curatorial team van STRP, te weten Juliette Bibasse (Brussel), Anca Verona Milhuet (Seoul), Ali Eslami (Iran/Amsterdam), Sarah Bilson (Montreal), Antonia Folguera (Barcelona), Nadine Roestenburg (STRP) en Ton van Gool (STRP).