×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

STRP x Ja Ja Ja Nee Nee Nee

Body/Head
240 min radio show
3 apr 2020

De stream van deze vier uur durende radioshow werd uitgezonden op onze website en die van Ja Ja Ja Nee Nee Nee, én op Facebook.

Ja Ja Ja Nee Nee Nee laat je tijdens deze vier uur durende radioshow met volle aandacht luisteren. Het programma, ‘Body / Head’, bevat muziek van Derozan en mo chuisle en uitvoeringen van Helena Sanders & Margarita Osipian, Martina Raponi en Ivan Cheng met Alexander Iezzi & Julia Reidy.

Dit programma, samengesteld door Femke Dekker en Arif Kornweitz, was oorspronkelijk bedoeld als live evenement in de kapel van DOMUSDELA in Eindhoven, maar is nu opgebouwd tot een radioshow. Kan radio, in tijden van beperkte fysieke nabijheid, een oproep tot actie doen voor zowel het lichaam als de geest?

Ja Ja Ja Nee Nee Nee

Based in Amsterdam maar niet vies van reizen, richt online radioplatform Ja Ja Ja Nee Nee Nee zich specifiek op kunst: het collectief produceert en verspreidt talk shows, discussies en colleges over en vanuit de kunstwereld. Daarnaast biedt het platform een online plek voor audiokunst en sonic residue: geluidsoverblijfselen van artistiek onderzoek, installaties en performances. Ja Ja Ja Nee Nee Nee’s uitzendingen vormen zo een intieme plaats voor reflectie op de kunstpraktijk en kunstgemeenschap.

Mo Chuisle

Tel Aviv-born, Amsterdam-based producer mo chuisle develops her own interactive and generative musical interfaces and combines them with analog synths and transverse flute, creating mesmeric soundscapes in real-time. Repurposing environmental sounds together with deep, overlapping electro-acoustic tones, her sound abstractions tap into the resonating space between phenomenal and noumenal reality, evoking a sense of reflection and stillness.

Martina Raponi

Martina Raponi / Noiserr zal deze avond een audiovisuele voorstelling presenteren waarin de processen van haar voortdurende en collectief gedeelde onderzoek naar lawaai wordt samengevoegd met haar individuele onderzoek naar stem en doofheid, tot een ervaring die vliegtuigen overstijgt en zich ergens tussen theoretische houdingen en speculatief-fictieve bewegingen via geluid, taal ,horen en (mis)begrip bevind.

Martina Raponi is een Italiaanse schrijver, kunstenaar en curator gevestigd in Amsterdam. Ze schreef een boek over lawaai "Strategie del Rumore, Interferenze tra Arte Filosofia e Underground” (2015). Martina doet onderzoek naar geluid, systemen en complexiteit. Één van haar huidige aandachtspunten is de analyse van doofheid (vanuit het standpunt van een kind van dove volwassenen) door middel van stem en het gebruik van instrumenten van speculatieve fictie. Een ander deel van haar onderzoek gaat over algoritmisch luisteren, streaming muziektechnologieën en het idee van het zelf dat ze genereren.

Ivan Cheng, Alexander Iezzi & Julia Reidy

Market Halo (Winky's Hagiography) is een performance in twee delen van de in Amsterdam gevestigde, Australische artiest Ivan Cheng, samen met de veelgeprezen 12-snarige gitarist Julia Reidy. Gericht op het dilemma van hosting als ontheemdheid en de markt die voedt, begint Cheng's werk met een vraag van de particulier. Een hagiografie is een tekst die het onderwerp eerbiedigt als een heilige; Market Halo zal proberen via taal te denken in heiligschennis.

Helena Sanders & Margaritha Osipian

Voortbordurend op hun samenwerking zullen kunstenaar Helena Sanders en curator Margarita Osipian een ruimtelijke en auditieve ervaring creëren gebaseerd op noties van thuis, delen en folklore.

Helena Sanders is een Amerikaanse kunstenaar die in Nederland woont en werkt. Zij houdt zich bezig met schilderen, installatie, muziek en performance en het creëren van interdisciplinaire door kunstenaars gerunde evenementen. Helena studeerde af met een Masters in Artistic Research aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (2019). Daar concentreerde ze zich op de economische en politieke geschiedenis van pigmentgebruik en -extractie, waarbij ze pigment en kleur verkende als een voertuig voor bijgeloof en de vorming van culturele identiteit, en de impact van synthetische kleur in zowel kunsthistorische als lokale context. Wordt kleur achtervolgd?

Margarita Osipian is geboren in Wit-Rusland en groeide op in Canada. Ze woont in Nederland en werkt als onderzoeker, curator en cultureel organisator, waarbij ze het snijvlak van kunst, design en technologie opzoekt. Ze organiseert samenwerkingsprojecten in zowel formele instellingen als in meer precaire en vluchtige ruimtes. Margarita is onderdeel van The Hmm, een platform voor digitale cultuur; lid van het collectief Hackers & Designers; en is de kunstredacteur van Versal, een kunst- en literatuurtijdschrift uit Amsterdam. Ze heeft programma's en tentoonstellingen samengesteld voor onder meer de Salwa Foundation, TodaysArt, Bits of Freedom, Hackers & Designer, de W139 en Mediamatic.

Derozan

De uit Den Haag afkomstige DJ Dezoran is bekend vanwege zijn voortreffelijke selectie van het onbekende. Via zijn mixes neemt hij je mee naar alle hoeken van de wereld en deelt hij zijn liefde voor psychedelische, betoverende geluiden.