×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

The Fontys Listening Lab

STRP
2 min leestijd
8 feb 2023

Kan ‘luisteren’ gedefinieerd worden in een enkele zin? In de afgelopen zes maanden zijn de studenten van Fontys Hogescholen dat gaan onderzoeken. Onder begeleiding van Open Media Lab Telemagic (Roos Groothuizen en Ymer Marinus) en met gastcolleges van filosoof Miriam Rasch en DJ Femke Dekker, maakten ze kennis met bijzondere aspecten van het luisteren. Concepten zoals deep listening, transcendentaal luisteren en geactiveerd luisteren werden besproken en onderzocht.

In The Fontys Listening Lab zie en hoor je de resultaten van het onderzoek. Wat begon met een wandeling door de Loonse en Drunense Duinen, eindigt nu in een ‘urban forest’ in het centrum van Eindhoven. Luisteren naar de natuur, een activiteit die ons universeel van dag tot dag bezighoudt, staat centraal in dit tijdelijke bos. Wat valt daar te luisteren binnen deze nieuwe context? En wat gebeurt er als je met die geluiden kunt spelen?

Deelnemers: Ardnasirc, Janne Maarssen, Janneke Roijers, Kimberly ten Tuijnte, Riangelo Christie en Sammy Lu.

The Fontys Listening Lab is te zien tijdens STRP Festival van 14 tot en met 16 april van 12:00 tot 20:00 uur in het VDMA-bos, Vestdijk 25 in Eindhoven.