×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Terugblik STRP Scenario programma

STRP
4 min leestijd
24 mei 2022

Voor het afgelopen festival werkte STRP opnieuw samen met creatieve co-creatoren voor een dagelijkse serie publieke gesprekken in verrassende formats over de ethiek van technologie en de impact die het heeft op ons individu en de samenleving. Met dit Scenario-programma doken we samen met kunstenaars, filosofen en het publiek in thema’s gerelateerd aan Het einde van oneindigheid.

20220407 STRP 2022 Scenario 16 DSC6384 LR
© Studio About Today

STRP Scenario #16: Interspecies Internet

Op donderdag trapten we af met STRP Scenario #16: Interspecies Internet. Samen met co-creator Ayoung Kim nodigden we diverse sprekers uit om samen manieren te onderzoeken waarop we de datasfeer kunnen integreren in de natuurlijke wereld. Voor dit Scenario ontwierp Ayoung Kim bovendien een virtuele onderwaterwereld in VRChat, waar zowel publiek uit Eindhoven én VRChat gebruikers een live performance konden bijwonen. Naast Ayoung Kim waren kunstenaar en schrijver James Bridle, mediakunstenaar en pedagoog Sara Grant, kunstenaar en onderzoeker Soyo Lee en ontwerpduo Cream on Chrome te gast.

Kijk hier de livestream van STRP Scenario #16 terug!
STRP Scenario 17 abou today 49 A8781 LR
© Studio About Today

STRP Scenario #17: Crypto Therapy for Mixed Crypto Feelings

Voor iedereen die zijn eigen gevoelens over cryptovaluta en NFT’s onder ogen wilde komen, was er op vrijdag STRP Scenario #17: Crypto Therapy for Mixed Crypto Feelings. In vier therapeutische groepssessies – drie in Eindhoven en één online – bespraken kunstenaar Kyle McDonald en schrijver en kunstenaar Dr. Michelle Kasprzak onze verwarring, opwinding, frustratie, financiële onrust en misschien zelfs veranderende vriendschappen door het complexe fenomeen van cryptovaluta en NFT’s. Blik terug op de therapiesessies met het therapie-verslag van Pernilla Ellens en het gefictionaliseerde script van Julia Kaganskiy (beiden in Engels).

Tip: Onlangs lanceerde Kyle McDonald "Amends", waar hij hoopt alle historische emissies van drie grote Ethereum NFT marktplaatsen te compenseren. Daarom veilt hij - tegen een kostprijs van meer dan $17M - drie sculpturen, de opbrengst gaat naar verschillende goede doelen. Lees hier meer.
20220409 STRP 2022 Scenario 18 DSC8862 LR
© Studio About Today

STRP Scenario #18: Infinite Conversations

Op zaterdag nodigden STRP en co-creatoren Lundahl & Seitl + Untold Garden (ook te zien in de STRP Expo met hun werk Garden of Ghost Flowers) mediafilosoof Yuk Hui uit om te reflecteren op niet-menselijk computergebruik en wildernis in de digitale tuin. Naar aanleiding van deze keynote schreef Yuk Hui een abstract van zijn essay ‘Imagination of the Infinite: A Critique of AI’. In het tweede deel van het Scenario presenteerden Lundahl & Seitl.+ Untold Garden ‘Infinite Conversations’; gesprekken gevoerd in volledige duisternis, onder begeleiding van onzichtbare gidsen. Doordat gesprekken werden opgevangen door menselijke microfoons, konden bezoekers zowel off- als online deelnemen.
20220410 STRP 2022 Scenario 19 DSC6639 LR
© Studio About Today

STRP Scenario #19: Counter Consideration

STRP Scenario #19: Counter Consideration nam de vorm aan van een low-tech hybride audio experiment, waarin het woord werd gegeven aan kunstenaars uit Zuid-Afrika, Kenia en Ghana die hun werk verkenden en hun ideeën over de toekomst bespraken. Samen met affect lab en Faye Kabali-Kagwa nodigden we het publiek uit om een wandeling te maken door de binnentuin van DOMUSDELA en te luisteren naar verhalen in verschillende vormen, zoals een audio-dagboek, flash-fictie, een intiem gesprek tussen makers, sonische soundscapes of een live discussie. Het audio-experiment maakt deel uit van een lopend project van affect lab voor het Toolkit for the Inbetween onderzoek. Beluister het hier.