×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Spacemakers

Spacemakers is het nieuwste programma van STRP Educatie. Spacemakers daagt jongeren uit om te denken en boven hun eigen verwachting uit te stijgen. De jongeren werken in Eindhoven samen met een kunstenaar en samen geven zij hun eigen artistieke project vorm.

Jongeren van zowel het voortgezet onderwijs, mbo en hbo kunnen meedoen. Gedurende een aantal maanden zijn zij zowel STRP maker, organisator, programmeur en producent. De kunstenaar inspireert de groep en kiest met hen uit wat zij precies gaan doen binnen het jaarthema van STRP. Samen werken ze toe naar een kunstproject waarin een publiek wordt meegenomen in hun gedachtes en ideeën rond het thema met bijvoorbeeld een kunstinstallatie, filmvertoning of workshop.

Imke Sloos

Van oktober 2021 t/m februari 2022 werken de jongeren samen met kunstenaar Imke Sloos vanuit hun eigen projectruimte in het centrum van Eindhoven. De Spacemakers Hangout is dé ontmoetingsplek en alle dagen beschikbaar om te werken, te denken en te organiseren! Tijdens STRP Festival wordt de ruimte onderdeel van het programma. De perfecte gelegenheid voor de deelnemers om hun project aan het STRP Festival publiek te laten zien!

Imke Sloos is een energieke social designer uit Eindhoven afgestudeerd aan de Design Academy. Gedreven door uitgesproken ideeën, dromen en verhalen werkt zij vaak als bemiddelaar tussen mensen of groepen om tot verbeterde situaties te komen. Imke doet moeite om de ander te leren kennen. Dit resulteert in projecten met waarde, projecten die klein beginnen en groot eindigen.

Boudewijn Bollmann

Contact

Shirley Hendrikse
shirley[at]strp.nl
06 149 82 414

Spacemakers wordt ondersteund door Fonds 21 and Fonds voor Cultuurparticipatie