×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Another Green World

STRP & Unusual Suspects
2 min leestijd
16 sep 2021

Van 26 t/m 29 augustus waren er bijzondere concerten te bezoeken in het Voedselbos van De Wielewaal in Eindhoven. Jameszoo, Konduku, Amy Root en Bram Stadhouders maakten werk op basis van deze prachtige locatie. Ook is er een unieke soundwalk te bezoeken in het nabijgelegen Philips de Jonghpark.

Het normaliter niet te bezoeken landgoed De Wielewaal werd een viertal dagen publiek toegankelijk voor intieme elektronische concerten. Na een korte inleidende wandeling met soundscapes van Jameszoo, Konduku, Amy Root en Bram Stadhouders vloeit het in een live-optreden over van de artiesten. Met het gelijknamige legendarische album van soundscape pionier Brian Eno als inspiratiebron op het terrein waar wijlen Frits Philips jaren woonde. Bekijk de foto's hier op Facebook.

Soundwalk

Deze nieuwe composities zijn nog steeds te beluisteren via wandelroutes in het Philips de Jonghpark. Geluidskunstenaars Strijbos & Van Rijswijk ontwikkelden hiervoor de Soundwalk app. Download de Another Green World-app, zet je hoofdtelefoon op en wandel de uitgestippelde routes in het Philips de Jonghpark. Hoe dichter je bij bepaalde punten op de route komt, hoe meer muzieklagen tevoorschijn komen. In het Philips de Jonghpark zijn in totaal twaalf soundwalks te beluisteren, geschreven door Jameszoo, Konduku, Amy Root, Bram Stadhouders, Mathilde Nobel en Strijbos & Van Rijswijk zelf. De routes kunnen op elk moment gelopen worden.

Download the app for Android and Apple.