×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Duik dieper in het thema van dit jaar met STRP Scenarios!

STRP
3 min leestijd
24 mrt 2022

Met nog maar twee weken te gaan tot STRP Festival 2022 lichten we graag ons uitgebreide STRP Scenarios programma voor je uit! Tijdens het festival werkt STRP samen met creatieve co-creators voor een dagelijkse serie van publieke lezingen gericht op de ethiek van technologie en de impact die het heeft op ons individu en de samenleving. Lees meer over STRP Scenarios in dit artikel!

40730973643 19dde897dd c
James Bridle tijdens STRP Festival 2019. Foto: Boudewijn Bollmann

STRP Scenario #16: Interspecies Internet

7 april 2022 — STRP en co-creator Ayoung Kim nodigen kunstenaarsduo Cream on Chrome, kunstenaar en schrijver James Bridle, mediakunstenaar Sarah Grant en kunstenaar Soyo Lee uit om te onderzoeken hoe we de datasfeer kunnen integreren in de natuurlijke wereld. We bespreken in hoeverre de digitale en natuurlijke werelden kunnen samensmelten en of we daarmee de huidige biosfeer kunnen versterken. STRP Scenario #16 vindt niet alleen live in Eindhoven plaats, maar ook in een door Ayoung ontworpen onderwaterwereld in VRChat. Je kunt dus ook meedoen in de metaverse! Lees hier meer over STRP Scenario #16.

STRP Scenario #17: Crypto Therapy for Mixed Crypto Feelings

8 april 2022 — STRP en co-creator Kyle McDonald organiseren therapiesessies voor iedereen die zijn eigen gevoelens met betrekking tot crypto currencies en NFT's onder ogen wil zien. We stellen vragen over onze verwarring, opwinding, frustratie, financiële angst, of zelfs veranderende vriendschappen als gevolg van het complexe fenomeen van cryptovaluta en NFT's. Vanwege de aard van dit evenement zullen er geen opnames of livestream van zijn. Voor de online sessie heb je een extra ticket nodig vanwege de beperkte capaciteit. Lees hier meer over STRP Scenario #17!

STRP Scenario #18: Infinite Conversations

9 april 2022 — STRP en co-creators Lundahl & Seitl en Untold Garden nodigen mediafilosoof Yuk Hui uit om na te denken over de onderwerpen niet-menselijk computergebruik en wildernis in de digitale tuin. Yuk Hui's keynote 'Imagination of the Infinite: A Critique of AI' zal worden gevolgd door een gesprek met het publiek en filosofe Miriam Rasch. Het programma wordt aangevuld met een ervaring in volledige duisternis, online en offline. Lees hier meer over STRP Scenario #18!

STRP Scenario #19: Counter Consideration

10 april 2022 — Co-creatoren affect lab en Faye Kabali-Kagwa geven het woord aan kunstenaars uit Zuid-Afrika, Kenia en Ghana terwijl ze hun werk verkennen en hun ideeën over de toekomst bespreken. Scenario #19 neemt de vorm aan van een low-tech hybride audio-experiment dat de transistorradio nabootst. Struikel naar een audio-dagboek, een flash fictie, een intiem debat tussen makers, verken sonische soundscapes, of stem af op een live gesprek. Lees hier meer over STRP Scenario #19!
STRP kijkt ernaar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten; in persoon of in the metaverse! 👾