×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Ontdek STRP op DDW!

STRP
6 min leestijd
29 sep 2022

Van 22 tot 30 oktober 2022 is STRP aanwezig op Dutch Design Week (DDW) met verschillende activiteiten. De film ‘Choreographic Camouflage’ van speculatief architect en regisseur Liam Young reflecteert op bewakings- en trackingsystemen die ons dagelijks leven in toenemende mate in kaart brengen. Het eerste weekend is Liam Young zelf aanwezig voor twee artist talks, waarin hij uitlegt hoe surveillance technologie en kunst een rol kunnen spelen in het hacken van technologische systemen. En STRP is partner van DDW Talks: Interactive Experiences, waar onder andere kunstenaarsduo Cream on Chrome zal spreken over het ontwerp van ervaringsgerichte kunstwerken.

STRP & Liam Young: Choreographic Camouflage

In Choreographic Camouflage werkt Young samen met choreograaf Jacob Jonas aan een dansvoorstelling en -film waarin een nieuw bewegingsvocabulaire wordt gepresenteerd. De bewegingen zijn ontworpen om de verhoudingen van het lichaam te verhullen voor de detectie-algoritmes die door de bewakingsnetwerken van de moderne stad worden gebruikt om individuen op te sporen en te identificeren. De film wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven doorlopend vertoond, van 11 tot 18 uur, in de Dance Studio in Area51, Strijp-S. De toegang is gratis.

Lees meer

Artist Talk met Liam Young

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober geeft Liam Young een artist talk. Centraal staat de manier waarop surveillance technologie en kunst een rol kunnen spelen in het hacken van technologische systemen. Zaterdag is er een Q&A met de kunstenaar, en op zondag vindt een kort interview plaats met Liam Young en moderator Rosa Wevers, onderzoeker, curator en PhD-kandidaat in Gender Studies aan de Universiteit Utrecht.

Meer informatie en aanmelden
20220407 STRP 2022 Scenario 16 IVE 3849 LR
Cream on Chrome bij STRP Scenario #16: Interspecies Internet

DDW Talks: Interactieve ervaringen

Naarmate digitale technologieën zich verder ontwikkelen, zet het experimenteren met design in de kunst een grote stap voorwaarts. In DDW Talks: Interactive Experiences onderzoeken STRP, Disegno en Dutch Design Week (DDW) hoe innovatieve nieuwe ontwerp- en productietechnieken richting geven aan de trends op het gebied van ervaringsgerichte kunstwerken. Onder andere kunstenaarsduo Cream on Chrome deelt hun ervaringen met het ontwerpen van hun installatie Environmentalist Stock Exchange - te zien op STRP Festival 2023.

Koop nu je ticket