×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

STRP 15 Minutes with Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer and Roanne van Voorst
15 min podcast
1 okt 2020

Voor onze podcast STRP's 15 minuten with.. belde moderator Roanne van Voorst met Jonathan Safran Foer voor een kort gesprek over opgroeien, eten, social media en collectiviteit.

Al voor het uitbreken van de COVID-19 pandemie besloot STRP om het jaarprogramma 2020-21 te focussen op de spanning tussen individualiteit en collectiviteit. STRP vraagt ​​zich af hoe we een betere individualist kunnen worden die het collectief dient. En hoe kan technologie ons daarbij helpen? STRP Scenario #9: an evening with Jonathan Safran Foer is het eerste gesprek in een serie op zoek naar nieuwe vormen van collectiviteit, en individualiteit.

"I have all but given up hope on tech being part of the solution, I think it is almost always a part of the problem."

Roanne van Voorst

Roanne is onderzoeker, schrijver, journalist, (Tedx)spreker en universitair docent. Haar boeken en artikelen zijn vertaald in verschillende talen en worden internationaal gepubliceerd. Als ‘antropoloog van de toekomst’ richt haar onderzoek zich op wat een duurzame en wenselijke toekomst van onze wereld zou kunnen zijn. Daarbij denkt ze vooral na over wat ze ‘duurzame menselijkheid’ noemt: hoe houden we hoop in een tijdperk dat wordt gekenmerkt door klimaatveranderingen en ‘fake news’? Wat houdt ons menselijk, in tijden van robotisering? Zullen we straks verliefd worden op robots, dineren met avatars, en onze werktaken overlaten aan algoritmes? Wat is daarvan het effect op onze samenleving, en op ons individueel geluk en welzijn?

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer is de auteur van drie romans: Everything is Illumitated (2002), Extremely Loud and Incredibly Close (2005) en Here I Am (2016). Hij schreef ook Eating Animals (2009), een gerenommeerd en invloedrijk onderzoek naar de ethiek van veeteelt. Foer woont in Brooklyn, New York en doceert Creative Writing aan New York University.