×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Woon de online Meet-up's bij als onderdeel van STRP Scenario #21: Decentralised Collaborative Futures

STRP
4 min leestijd
6 feb 2023

Onderdeel van het festival programma van dit jaar is STRP Scenario #21: Decentralised Collaborative Future. Tijdens dit Scenario onderzoeken STRP en co-creator Foundation We Are de verschuiving van Web2 naar Web3, van open sharing naar op blockchain gebaseerde vormen van (digitaal) eigendom. In de aanloop naar STRP Festival 2023, worden twee (gratis) online Meet-up's georganiseerd waarin de potentie van NFT’s, DAO’s, en andere Web3-principes hands-on worden onderzocht. Een community zal worden opgebouwd op Discord, om zo een gezamenlijke exploratie in het veld te starten. Lees hieronder meer over de twee bijeenkomsten en join de community hier!

Woensdag 22 februari: STRP Scenario #21 Meet-up 1: Experimenting with Web3 - Creators & Creative Professionals

Gratis
Tijd: 20:00 – 21:00 CET
Locatie: online - STRP Discord
Sprekers: Penny Rafferty, Will Rowe, Ruben Pater
Join de community hier!


Wat zou Web3 kunnen betekenen voor de individuele maker en de creatieve praktijk? Dat gaat 'STRP Scenario #21 Meet-up 1' onderzoeken. Samen met een expert bespreken we de mogelijkheden van Web3 en gaan we experimenteren met het maken van een NFT.

Vragen die centraal staan: Wat is er nodig om NFT's te maken en wat is het voordeel ervan? Hoe kunnen creatieven of tech-professionals Web3 gebruiken om hun praktijk te versterken? Op welke manier kan het deel uitmaken van een online community de individuele maker ten goede komen?

Woensdag 29 maart: STRP Scenario #21 Meet-up 2: Experimenting with Web3 – The Community

Gratis
Tijd: 20:00 – 21:00 CEST
Locatie: online - STRP Discord
Spreker: Will Rowe
Join de community hier!


De gedecentraliseerde belofte van Web3 maakt nieuwe manieren om eigendom en samenwerking te verdelen mogelijk. Welke invloed heeft Web3 op gemeenschappen en wat is er nodig om als team, collectief of gemeenschap met Web3 te gaan werken? Hoe stelt Web3 ons in staat om eigendom binnen gemeenschappen te verdelen en ons te concentreren op een andere verdeling van waarde?

Tijdens 'STRP Scenario #21 Meet-up 2' richten we ons op wat Web3 kan betekenen voor creatieve teams, collectieven of communities. We bespreken hoe (sociale) tokens werken, wat er nodig is om een DAO op te richten, welke tools er zijn om Web3-principes te integreren, en welke kansen het met zich meebrengt. Dit onderzoeken we in een reeks kleinschalige experimenten.