×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

STRP Festival

Festival 2023 — The Art of Listening

STRP Festival 2023: The Art of Listening

Van 13 tot en met 16 april 2023 duikt STRP Festival dieper in het thema ‘The Art of Listening’. In onze maatschappij verkiezen we zien boven horen en spreken boven luisteren. Zelfexpressie is wat het denken, de wetenschap en onze sociale mediawaarde drijft. Nu sociale media dienen als megafoon voor de massa, en iedereen op elk moment zijn mening kan geven, vraagt STRP zich af wie er nog is om te luisteren. Hoe kunnen we de kunst van het luisteren herwaarderen en opeisen? Met deze vraag zoekt STRP de samenwerking op met kunstenaars, ontwerpers, denkers en makers om het thema Luisteren te vertalen naar originele, kritische en innovatieve werken of scenario’s voor de toekomst.

Expo & performance

In de STRP Expo presenteren lokale en (inter)nationale kunstenaars veelal nieuwe werken die het luisteren als methode onderzoeken. Hoe zou een omgeving voor actief en empathisch luisteren eruit kunnen zien? Hoe kunnen we onze oren en harten trainen om ontvankelijker te zijn voor onze medemensen, voor planten en dieren, voor de natuur? En hoe kunnen we leren beter te luisteren naar ons eigen lichaam en onze eigen intuïtie?

STRP Scenarios

STRP gelooft dat de toekomst experimenteel is en samen gecreëerd wordt. Om toekomstige scenario's te verkennen werken we daarom samen met creatieve scenario-creators om het traditionele format van conferenties te ontwerpen en opnieuw uit te vinden. Door te experimenteren met verschillende online/on-site hybride formats verbreden we onze perspectieven en bereiken we netwerken buiten de onze. Wat is een betere manier om te experimenteren met toekomstige scenario's dan dit samen te doen met kunstenaars en ontwerpers?! Tijdens STRP Festival 2023 vindt er op 13, 14 en 15 april 2023 een STRP Scenario plaats.

STRP Onderwijs

Met haar onderwijsprogramma laat STRP leerlingen, studenten en onderwijsmakers op een toegankelijke manier kennismaken met het brede festivalprogramma. Onder begeleiding van gidsen leren we jongeren om zelf een mening te vormen over de kunstwerken en sporen we hen aan na te denken over het thema luisteren. Meer informatie vind je op de onderwijswebsite.

Locaties

Meer informatie over de locaties van STRP Festival 2023 wordt later bekendgemaakt. Alle locaties bevinden zich op maximaal 10 minuten loopafstand van Eindhoven Centraal Station.

Programma

Laden...

Waar is het?

Eindhoven city centre
5611 DK Eindhoven