×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

STRP Festival 2023

Festival 2023 — The Art of Listening

STRP Festival 2023: The Art of Listening

Van 13 tot en met 16 april 2023 duikt STRP Festival dieper in het thema ‘The Art of Listening’. In onze maatschappij verkiezen we zien boven horen en spreken boven luisteren. Zelfexpressie is wat het denken, de wetenschap en onze sociale mediawaarde drijft. Nu sociale media dienen als megafoon voor de massa, en iedereen op elk moment diens mening kan geven, vraagt STRP zich af of we nog wel echt luisteren. Hoe kunnen we de kunst van het luisteren herwaarderen en opeisen? Met deze vraag zoekt STRP de samenwerking op met kunstenaars, ontwerpers, denkers en makers om het thema Luisteren te vertalen naar originele, kritische en innovatieve werken of scenario’s voor de toekomst. Lees hier meer over het thema.

STRP Expo

In STRP Expo presenteren nationale en (inter)nationale kunstenaars 14 grotendeels nieuwe werken die luisteren als methode onderzoeken. Hoe ziet een omgeving voor actief en empathisch luisteren eruit? Hoe kunnen we ons gehoor en gevoel trainen om ontvankelijker te zijn voor onze medemens, voor planten en dieren, voor de natuur? Inspiratie halen alle kunstenaars uit de Deep Listening praktijk van Pauline Oliveros.
Let op: je Expo ticket is geldig voor alle 4 de dagen, dus je kunt de Expo meerdere dagen bezoeken.

STRP Scenarios

STRP Scenario's is een doorlopende serie lezingen waarin de ethiek van technologie en de impact ervan op individuen en de samenleving centraal staat. Ook dit jaar werkt STRP samen met creatieve co-creators om vernieuwende formats samen te stellen en verrassende manieren te vinden om in de theorie te duiken en gesprekken op gang te brengen. Het thema van het festival wordt vertaald in drie hybride sessies over subthema's en met verschillende manieren van interactie. Aan alle STRP Scenario's is online deel te nemen met het STRP Digital ticket. De STRP Scenario's vinden plaats op 13, 14 en 14 april 2023.
Let op: Voor STRP Scenario's zijn aparte tickets te vinden in de ticketshop.

STRP Onderwijs

Met haar onderwijsprogramma laat STRP leerlingen, studenten en onderwijsmakers op een toegankelijke manier kennismaken met het brede festivalprogramma. Onder begeleiding van gidsen leren we jongeren om zelf een mening te vormen over de kunstwerken en sporen we hen aan na te denken over het thema luisteren. Meer informatie vind je op de onderwijswebsite.

Performances

Live performances zijn waardevol voor STRP en vinden overal op het festival plaats. Binnen de STRP Expo van dit jaar geven Maotik en Maarten Vos een live show waarin hun werk wordt geïntegreerd en zijn er 'interventies' van Shock Forest Group. Soundpracticioner Loma Doom cureert een speciale avond voor STRP, genaamd Open Field. Een avond vol live performances en DJ's die plaatsvindt op zaterdag 15 april.
Een bezoek aan alle optredens, inclusief Open Field, is inbegrepen in je Expo ticket.

Locaties

STRP Festival vindt dit jaar plaats op 3 locaties in het centrum van Eindhoven: De Heuvel, Microstad en Catharinakerk. De locaties van de STRP Expo werken zijn te vinden in onderstaand programmaoverzicht. In de Catharinakerk is één werk te zien, wat voor iedereen gratis te bezoeken is. Tickets kunnen zowel bij De Heuvel als Microstad ingewisseld worden voor een festivalbandje. De STRP Scenario's, artist talks en Open Field vinden plaats bij de STRP Stage in Microstad.

Specials

Dagelijks zijn er artist talks in de Hangout in Microstad en op zondag kun je deelnemen aan een Deep Listening workshop. STRP Frequencies is het live radiostation dat zowel online als offline uitgezonden zal worden, en waarvan de thuisbasis zich in Microstad bevindt. Bij Residency for the People kun je op donderdag, vrijdag en zondag de Misophonic Orchestra meemaken. Op zondag presenteert filosofe Miriam Rasch een 'closing keynote' om te reflecteren op STRP Festival 2023.

STRP Digital

STRP biedt ook een digitale omgeving voor het festival, bestaande uit een Online Expo waarin je twee hybride kunstwerken kunt ervaren, en alle drie de STRP Scenario's die live worden uitgezonden.
Let op: Het STRP Digitaal ticket geeft toegang tot de online STRP Expo plus de STRP Scenario’s livestreams. De Online Expo is ook te bezoeken met een regulier STRP Expo ticket.

Programma

Laden...

Waar is het?

Eindhoven city centre
5611 DK Eindhoven