×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Nieuwe Spacemakers presentatie van 24 tot en met 26 juni

STRP
2 min leestijd
9 jun 2022

Augmented reality is een deel geworden van ons dagelijks leven; een digitale schil over gebouwen, openbare ruimtes, en zelfs in onze eigen huizen. De virtuele realiteit en de werkelijkheid zijn compleet samengesmolten. Een vooruitzicht dat niet zo gek lijkt met de opkomst van onder andere VR, Metaverse, CGI-influencers, deepfake en NFT-musea. Voor de nieuwe editie Spacemakers fungeren negen jongeren samen met designer duo HyperCulture als ontdekkingsreizigers in deze speculatieve toekomst. Wie zijn wij in deze wereld? Co-existeren we, of rebelleren we juist?

Spacemakers x HyperCulture: Herbarium

Met Spacemakers biedt STRP Onderwijs jongeren van verschillende leeftijden en opleidingen de kans om samen te werken met kunstenaars uit haar netwerk. Gedurende een aantal maanden werken ze toe naar een kunstproject waarin een publiek wordt meegenomen in hun gedachtes en ideeën rond een bepaald thema. Voor de expo ‘Herbarium’ van 24 tot en met 26 juni onderzoeken Spacemakers x HyperCulture hoe planten er in onze speculatieve toekomst uitzien en welke geluiden ze maken. Ook tonen ze kunstwerken gemaakt door kunstmatige intelligentie. De expo is te bezoeken in de Heuvel in Eindhoven, in een speciaal ontworpen Hortus Futuri met zowel geprepareerde planten als levende exemplaren. Herbarium laat ook een gerenderde impressie zien van de wereld die de ontdekkingsreizigers aantroffen, een blik op de toekomst voor iedereen.
Boudewijn Bollmann STRP Spacemakers februari2022 reportage LORES 10
© Boudewijn Bollmann

De deelnemers

Spacemakers x HyperCulture is een samenwerking tussen negen jongeren van SintLucas, Summa College, Fontys Hogescholen, TU/e, Avans Hogeschool en design-director duo HyperCulture uit Eindhoven. De twee kunstenaars werken op het gebied van design, branding, animatie, motion graphics, film en visuals arts.

Herbarium is een project van:


HyperCulture: Floris Vos en Peter van Riet
Kiki (20) - graduate Crossmedia Vormgeving SintLucas
Ilya (22)- vierdejaars Communication & Multimedia Design Avans Hogeschool Breda
Sven (23) - Ruimtelijk vormgeven SintLucas Boxtel
Marina (21) - derdejaars student ICT Fontys Hogeschool & graduate Beeldende Kunst Colegiul de Arta Roemenië
Bart (19) - derdejaars Creative Technologies SintLucas Eindhoven
Gijs (24) - Ruimtelijk vormgeven SintLucas Boxtel
Fehime (22) – tweedejaars Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Summa College Eindhoven
Luc (22) – vierdejaars Technische Natuurkunde TU Eindhoven
Jolijn (24) - vierdejaars Advertising Fontys Hogeschool Economie en Communicatie