×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Terugblik Spacemakers x HyperCulture

STRP
2 min leestijd
30 jun 2022

Afgelopen weekend presenteerden de deelnemers van Spacemakers samen met kunstenaarsduo HyperCulture hun expositie Herbarium in de Heuvel Eindhoven. Maar liefst 675 bezoekers uit Nederland en België brachten een bezoek aan de expo, waarmee het project tot een succesvol einde is gebracht.

Spacemakers x HyperCulture is een samenwerking tussen 9 jongeren van SintLucas, Summa College, Fontys Hogescholen, TU/e, Avans Hogeschool en design-director duo HyperCulture, en mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 21 en de Heuvel. Een divers publiek, van onderwijzers tot vrienden en familie, en van professionals tot winkelende passanten, reageerde enthousiast op de kunstwerken die er werden tentoongesteld. Voor de Spacemakers was het een unieke ervaring om hun werk tentoon te stellen aan een breder publiek, buiten de ‘veilige haven’ van hun eigen opleiding of school.
"We moeten onze oogkleppen openen en inzien dat samenwerken met studenten van verschillende opleidingen en niveaus hen echt voorbereidt op de echte wereld.” - bezoeker
In het samenwerkingstraject namen de Spacemakers en HyperCulture de rol aan van onderzoekers, die na het besef dat ze weinig kunnen toevoegen aan de uitputtende inventarisatie van hun wereld, kozen voor een ontdekkingsreis naar de toekomst. Samen vertrokken ze naar het eind van de 21ste eeuw, om de gevolgen van een steeds snellere fysiek-digitale hybridisatie te bestuderen voor het leven op aarde. Dit resulteerde in een uniek reizend herbarium met hybride levensvormen – meegenomen uit de toekomst – en gerenderde impressies van de wereld die de ontdekkingsreizigers aantroffen.

Bekijk de foto's van de expo!

In oktober 2022 gaat een nieuwe editie van Spacemakers van start, dit keer in samenwerking met digitale kunstenaar Iris van der Meule. Ben jij of ken jij iemand die mee wil doen met Spacemakers en een eigen artistiek project te ontwikkelen met een ervaren kunstenaar? Meld je dan nu aan!