×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Dit was STRP Festival 2022!

STRP
2 min leestijd
11 apr 2022

De eerste live editie van STRP Festival in de binnenstad van Eindhoven is een feit! Vier dagen lang stond de stad in het teken van een uitgebreid programma vol kunst, experimentele dialogen en muzikale crossovers. Het kunnen verwelkomen van bezoekers, zowel live in Eindhoven als online, maakte duidelijk hoezeer we de offline interacties van de afgelopen twee jaar hebben gemist. Bovenal zijn we enorm dankbaar voor alle kunstenaars, bezoekers en vrijwilligers die hier deel van uitmaakten.

Voor het eerst vond STRP Festival niet plaats in het Klokgebouw op Strijp-S maar op verschillende locaties in de binnenstad van Eindhoven. Lege winkelruimtes, kerken en een hotel vormden de achtergrond voor een intrigerend programma rondom het thema van dit jaar, The end of infinity.

Bekijk hier de eerste foto's!
STRP2022 Boudewijn Bollmann 7april2022 eersten LORES 05
Post Neon - Last Grain of Sand © Boudewijn Bollmann

Wil je STRP Festival 2022 online blijven ontdekken? De STRP Online Expo blijft beschikbaar en is nu gratis te bezoeken. Of kijk de livestreams van STRP Scenario #16: Interspecies Internet en STRP Scenario #19: Counter Consideration terug. De registraties van Crypto Therapy for Mixed Crypto Feelings en STRP Scenario #18: Infinite Conversations volgen zeer binnenkort.

20220407 STRP 2022 Scenario 16 IVE 3632 LR
STRP Scenario #16: Interspecies Internet © Studio About Today

Tot volgend jaar!

Volgend jaar, van 13 tot en met 16 april 2023, duikt STRP Festival dieper in het thema ‘The art of listening’. In onze maatschappij verkiezen we zien boven horen en spreken boven luisteren. Zelfexpressie is wat het denken, de wetenschap en onze sociale mediawaarde drijft. Nu sociale media dienen als megafoon voor de massa, en iedereen op elk moment zijn mening kan geven, vraagt STRP zich af wie er nog is om te luisteren. Hoe kunnen we de kunst van het luisteren herwaarderen en opeisen? Met deze vraag zoekt STRP de samenwerking op met kunstenaars, ontwerpers, denkers en makers om het thema Luisteren te vertalen naar originele, kritische en innovatieve werken of scenario’s voor de toekomst.