×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Dit was STRP Festival 2023!

STRP
6 min leestijd
9 mei 2023

Het is alweer een paar weken geleden dat STRP Festival 2023 aftrapte in Eindhoven voor vier dagen Expo, live optredens, Scenario's, radioshows, workshops en nog veel meer. En wat een mooie dagen waren het! We willen alle artiesten, bezoekers, co-creatoren en crew bedanken voor hun bijdrage aan dit inspirerende en liefdevolle weekend. In deze update nemen we je mee langs de hoogtepunten van STRP om de sfeer her te beleven en je voor te bereiden op het festival van volgend jaar: A Matter of Freedom.

Aftermovie

Tijdens het Festival weekend legde Bob Drenth het volledige programma vast op film! Bekijk hier de aftermovie van STRP Festival.

STRP Expo

De Expo bestond dit jaar uit 15 werken die werden geëxposeerd in Microstad, de Heuvel en de Catharinakerk, allemaal rond het thema 'The Art of Listening'. Bezoekers konden de stadsfrequenties van KMRU ervaren, luisteren naar een vulkaanuitbarsting, zich onderdompelen in verschillende VR-omgevingen, bijdragen aan lopend onderzoek naar radiogolven, een rookring in de nok van de kerk zien verschijnen en nog veel meer. Bekijk de foto's hier.
Boudewijn Bollmann STRP2023 15april2023 LORES 48
Foto door Boudewijn Bollmann

STRP Scenario's

Drie Scenario's vormden het verdiepende programma van STRP Festival. Sprekers, co-creators, moderators en bezoekers interacteerden en verkenden onderwerpen als luisteren naar de meer-dan-menselijke wereld, de ontwikkelingen van Web3 in de creatieve sector en het concept en de tegenstelling van stilte en lawaai. Bekijk de foto's hier.
STRP Scenario 20 c about today 49 A3080 LR
Foto door Studio About Today

STRP Frequencies

Nieuw op het festival was het radiostation STRP Frequencies! Makers, kunstenaars en sprekers werden uitgenodigd om hun kijk op The Art of Listening te verkennen via het station. Naast de talks werd de podcastserie over STRP gemaakt door Kunstmatig uitgezonden en werd er muziek verzorgd door verschillende DJ's uit Eindhoven en daarbuiten. Bekijk de foto's hier.
Boudewijn Bollmann STRP2023 15april2023 LORES 21
Foto door Boudewijn Bollmann

Open Field

Op zaterdag was er de muziek- en performanceavond Open field. Gecureerd door Loma Doom, waren er live optredens van Céline Gillain, Aimée Theriot-Ramos en NÂR, live visuele kunst van Sophia Bulgakova en een DJ set van Lena Willikens en Loma Doom zelf. Het was experimenteel, verkennend en spannend. Bekijk de foto's hier.
STRP Open Field 2023 04 15 c about today DSC08598 LR
Picture by Studio About Today

STRP Digital

Een deel van het festival was ook online te bezoeken via STRP Digital. Alle drie de Scenario's, 2 hybride Expo werken, radiostation STRP Frequencies en de Closing Keynote door Miriam Rasch waren via livestreams beschikbaar voor Digital tickethouders. In de hybride werken konden online bezoekers zelfs interacteren met de onsite bezoeker en hun ervaring beïnvloeden. Nu het festival voorbij is, zijn alle opnames van STRP Digital vrij toegankelijk voor iedereen! Kijk en luister hier terug!

Bedankt aan iedereen die erbij was op STRP Festival en hopelijk tot volgend jaar!