×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Bereid je bezoek voor met de plattegrond en het blokkenschema!

STRP
1 min leestijd
3 apr 2023

Nog maar heel even en STRP Festival 2023 slaat haar deuren voor je open! Het STRP team is al druk bezig met de drie festivallocaties van dit jaar om te toveren tot het decor voor STRP Festival, The Art of Listening, en we kijken er ontzettend naar uit je te mogen ontvangen in Eindhoven. In dit artikel alvast een tipje van de sluier om je bezoek aan Microstad, de Heuvel en Catharinakerk van 13 t/m 16 april voor te bereiden.

Locaties

Microstad
Voorheen onder de Eindhovenaren bekend als het KPN gebouw, is nu Microstad. Naast het Centraal Station van Eindhoven biedt het gebouw tegenwoordig ruimte voor de ontwikkeling van kunst en cultuur. In Microstad bevinden zich, naast een deel van de Expo, ook de Hangout en de Stage. De Hangout biedt een horecagelegenheid een live radio station, STRP Frequencies, een bookshop, een podium voor de artist talks en plek om even te zitten en te relaxen. In de Stage vinden onder meer alle STRP Scenario's en de muziekavond Open Field plaats.

Catharinakerk
De Catharinakerk, een bekende kerk in hartje Eindhoven, vormt het decor van één van de Expo werken. Dit gaat om het werk van Guillaume Cousin en is gratis toegankelijk voor iedereen, ook zonder Expo ticket.

De Heuvel
Winkelcentrum de Heuvel, naast de Catharinakerk, geeft het podium aan de rest van de Expo werken. Op de eerste verdieping, boven de winkels, zijn de werken van vijf kunstenaars in alle rust te bezoeken.

Map STRP Festival 2023

Blokkenschema

De STRP Expo is van 13 t/m 16 april, elke dag van het festival te bezoeken van 12:00 - 20:00. Naast de Expo vinden er op donderdag, vrijdag en zaterdag STRP Scenario's plaats die een verdiepend programma aan het festival toevoegen. Dagelijks zijn er artist talks van verschillende kunstenaars uit de Expo, er wordt een radiostation gehost en live uitgezonden, zowel op locatie als online, er zijn verschillende live performances in de Expo en de zaterdag wordt afgesloten met het avondvullende muziekprogramma Open Field. Een volledig overzicht van alle onderdelen van STRP Festival 2023 en waar en wanneer ze plaatsvinden is te vinden in het blokkenschema hieronder te downloaden.

STRP Digital

Wist je dat een deel STRP Festival 2023 ook online te bezoeken is? Met dank aan Cultuurloket DigitALL zet STRP het onderzoek naar hybride kunst en festivals voort in de komende editie. Alle drie de STRP Scenarios zijn live online bij te wonen via een stream en twee kunstenaars uit de Expo hebben zowel een fysiek als een online versie van hun werk. Tickets hiervoor zijn te vinden in de reguliere ticketshop.