×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Ontdek de Specials tijdens STRP Festival!

STRP
3 min leestijd
5 apr 2023

Het is bijna zover! Over een week open STRP Festival 2023 haar deuren speciaal voor jullie in Microstad, de Heuvel en de Catharinakerk, in het centrum van Eindhoven.

Naast de doorlopende Expo, 14 werken die 4 dagen lang te bewonderen zijn op alle locaties, en de drie verdiepende STRP Scenario’s, wordt het programma aangevuld door verschillende Specials die live tijdens het festival plaatsvinden en met een regulier Expo ticket te bezoeken zijn. In dit artikel worden de Specials uitgelicht, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je bezoek aan STRP.

20220408 STRP Muziekgebouw Max Kneefel 36931
STRP Festival 2022 door Max Kneefel

STRP Frequencies

Een nieuwe toevoeging aan het festival programma is dit jaar STRP Frequencies. Vier dagen lang zal er vanuit de Hanghout op de begane grond van Microstad live radio gemaakt worden die op locatie en via strp.nl wordt uitgezonden. Verschillende radiomakers, kunstenaars en dj's doen via het radiokanaal onderzoek naar de kunst van het luisteren. Lees hier meer.

Open Field

Op zaterdagavond vindt er voor alle bezoekers met een STRP Expo bandje een door soundpracticioner Loma Doom gecureerde muziek en performance avond plaats. De nacht verkent (her)nieuw(d)e manieren van luisteren en sonische actie, waarbij zowel live performances, immersieve beeldende kunst en left field DJ sets podium krijgen. Lees hier meer.

Artist talks

Tijdens de Artist talks komen kunstenaars van de Expo, het Scenario programma of het muziek programma vertellen over hun werk, hun drijfveren en hun kijk op het thema The Art of Listening. Ga in gesprek of luister op je gemak naar deze korte maar verdiepende talks samen met de kunstenaars. De talks vinden plaats in de Hangout, op de begane grond van Microstad. De planning van de talks is te vinden op de programma pagina of in het blokkenschema.

Workshops

Op zaterdagmiddag kan je deelnemen aan ‘Exploring the Limits of Silence’. Hier verken je de veranderende betekenis van geluid en stilte in de 21e eeuw. Lees hier meer.

Op zondag kun je deelnemen aan een gratis Deep Listening workshop waar je kennismaakt met de oorsprong en nalatenschap van Pauline Oliveros' Deep Listening® belichaamde praktijk en filosofie. Lees hier meer.

Schrijf je in via de ticketshop voor 'Workshop: Deep Listening door Ximena Alarcón' (gratis) en 'Workshop: Exploring the Limits of Silence' (€5,-).

Performances

Op vrijdagmiddag geven MAOTIK en Maarten Vos een muzikale performance samen met hun 14-meter brede installatie in de kelder van Microstad. Op verschillende momenten op de zondag zal Shock Forest Group interventies houden om hun bevindingen, conclusies en aanvullende vragen over het weekend te presenteren als onderdeel van hun werk.

Misophonic Orchestra & Bar bij Residency For The People

Tijdens het festival brengt het Misophonic Orchestra intieme eetgeluiden naar het podium, waarvan hun emotionele potentieel onderzocht wordt door middel van performances en het perspectief van misofonie.

Misophonic Orchestra vindt plaats in – en wordt vormgegeven door – Residency For The People. Zowel voor als na de performances, die op donderdag, vrijdag en zondag om 21:30 plaatsvinden, opent Residency For The People haar deuren als bar voor alle STRP bezoekers om elkaar na het festival te ontmoeten.

Closing Keynote door Miriam Rasch

Tijdens het festival zal essayist en filosoof Miriam Rasch haar oren de kost geven om op de laatste dag te reflecteren op haar ervaringen en een persoonlijke interpretatie te delen over de kunst van het luisteren. Deze closing keynote vindt plaats op zondag om 16:00 op de STRP Stage in Microstad. Lees hier meer.

Tot dan!